Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης από τις 3 Σεπτεμβρίου στη Βουλή προς τα 3 Υπουργεία: Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομίας και Οικονομικών, για το θέμα της μη ολοκλήρωσης των έργων στο βόρειο τμήμα της μαρίνας και της μη παραχώρησης του αδόμητου νότιου τμήματος στο Δήμο Μυτιλήνης, απάντησαν τα δύο εξ' αυτών. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν απάντησε και ο κ. Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στις 12 Νοεμβρίου.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε: 
«Οι απαντήσεις που μου δόθηκαν αποδεικνύουν τη χειρότερη παρακμή στην οποία βρίσκεται το κράτος τα τελευταία χρόνια.
Αποτελεί τουλάχιστον ένδειξη κατάντιας της κυβερνητικής λειτουργίας να ομολογεί το Υπουργείο Πολιτισμού ότι ενώ από τον Ιούνιο του 2007, δηλαδή 1,5 χρόνο πριν, υπήρχε το σχετικό αίτημα, ασχολήθηκαν με τη διεκπεραίωση του αιτήματος ύστερα από την ερώτηση μου.
1,5 χρόνος για να διαβιβασθεί ένας φάκελος με τα απαραίτητα στοιχεία στο εσωτερικό ενός Υπουργείου και να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τη σχετική γνωμοδότηση, ενώ ήδη υπάρχει η σχετική θετική γνωμοδότηση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Για το ίδιο θέμα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ομολογεί ότι υπήρχε εγγεγραμμένο έργο με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου μαρίνας Μυτιλήνης» από το 2003, αλλά για το όποιο η απορρόφηση είναι μηδενική.
Δυστυχώς, η διάλυση του Υπουργείου Αιγαίου και η λειτουργία του με τη σημερινή μορφή της Γενικής Γραμματείας, οδήγησε στο να πάψει αυτό το Υπουργείο να ασκεί έστω το συντονιστικό του ρόλο.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι υποδομές που είχαν δρομολογηθεί από το 2004 καρκινοβατούν, ενώ ταυτόχρονα χάνονται οι πιστώσεις.
Για το Υπουργείο Πολιτισμού η μακαριότητα είναι δεδομένη, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του κ. Λιάπη κατά την επίσκεψή του στο νησί.»